Idag blir Freja 1½ år.

I går var vi på BVC för 18 månaders kontroll + vaccination. Det gick jätte bra och hon kikade lite på armen när de stack in sprutan sen kollade hon bort och ville ner och leka. Inte ett pip. (?!?!) Jag var helt i chock, jag hade väntat mig sparkar, viftande armar och skrik utan dess like. Och en svettig mamma efter all fasthållning. Men icke. Hon är en tuff liten tjej! Axel skrek som en stucken gris ungefär. Men han är lite mesig i bland 😉 Freja blir nog som mamma sin, tuff å cool 😉 höhö!

Allting såg iaf jätte bra ut. Hon är en väldigt liten och nätt tjej. Vågen stannade på 10050g och hon är 81 cm lång. Eller kort kanske man ska säga 🙂 Men hon följer sin kurva perfekt, vilket är huvudsaken! (De är ju ett jävla tjajt om de där kurvorna…) Så det var OK stämpel och nästa kallelse blir vid 3 år. Tror att jag tänker boka in en tid ändå runt 2 år. Bara för kul. Å se så hon följer kurvan då, viktigt viktigt! (*ironi*)

Hon pratar rätt mycket nu också! Säger mamma, pappa, hej, hej då, tack, god natt, tappa, äta, lampa, pippi, titta, Linda (moster), Laila (fröken på dagis) vove, katt, nej, ja (mest nej tycker jag dock ;)) mugg, äta, ute, leka, sova, tutte, snutte. Osv. Sen säger hon mycket saker som bara vi förstår, genom att peka samtidigt som hon pratar och visa på andra sätt. Jag tycker nog att hon är rätt bra på att prata. Vi förstår henne oftast och hon förstår i princip allt vi säger till henne. Hon förstår redan att hon ska lägga tvätten i tvättkorgen om jag säger att den är smutsig (poäng till mig!!) eller att hämta något om vi ber henne.

Annars är hon världens sötaste och goaste lilla tjej, med en stark vilja och ett jävla humör! Hon är känd på dagis för det! haha! Älskar bilar och andra ”grabbiga grejer”, ratar dockor och andra ”tjejiga grejer”. Får se vad de blir av henne igentligen! Älskar mat och äter i princip allt. Kan absolut inte sitta still en sekund. Sover hela nätterna och kan klä på sig strumpor och byxor själv. Avskyr att duscha och byta blöja och älskar sina snuttefiltar över allt annat!

Ja det var väl lite om hennes utveckling de 🙂

Freja i Turkiet, September 2011